събота, 11 юли 2015 г.

Жилище от 47 кв. м

Как на едно такова малко място да живееш удобно и да се чувстваш добре? Краткият отговор е - с добър дизайн и разумно използване на наличното пространство. Цялата жилищна площ е в едно помещение при това с един прозорец-врата в тесния край, който е и изход към малката веранда:
Phoenix small apartment with curtains as room dividers
Winquist Photography, Dwell Magazine
Както можете да видите, пералнята и сушилнята са скрити зад гардероба, а завеса разделя при нужда дневната от нощната зона.
Phoenix small apartment with Ikea rug and Hans Wegner chair
Phoenix small apartment with multifunctional island
Тази светла колона в левия ъгъл е всъщност вторият източник на естествена светлина в голямото общо помещение и е директно свързана също така с банята зад кухната като по този начин осигурява естествена светлина и там. А кухненският остров има и друга важна функция на работно място като е проектиран така, че от двете страни да може да поеме необходимите неща за съхранение и кабелите.
Phoenix small apartment bathroom with natural light

Разбира се, това малко жилище би било тясно за семейство с деца, но за двама то е удобно и практично. С много добре обмислени и красиво проектирани детайли - като тази плъзгаща се врата, например, и минималистичното остъклено пространство, което създава усещането за баня на открито.
Това жилище показва още веднъж, че точно за малкото пространство е най-необходимо майстроско планиране, детайлно проектиране и качествено изпълнение. Хаусмайстер може да ви помогне за всичко това. Обадете се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...