вторник, 25 март 2014 г.

Идеи за малката баня

Малките размери на баните са нещо обичайно у нас. Затова рядко се използват две мивки за семейната баня, а в повечето случаи дори трябва да избираме между вана и душ. Как да направим така, че банята ни да е удобна и функционална и да не изглежда тясна?
Най-съществената част от дизайна на такава баня е правилното функционално разпределение така, че да се използва максимално наличната площ. Ето едно такова решение е тази малка баня:
Kleine badkamer ideeën door Wagner Studio Architecture
проект на Wagner Studio
Нишите са едно от удобствата в нея, които не отнемат особено много от общото пространство.
Разбира се, най-често прилагания и най-лесен за изпълнение похват за визуално увеличаване на пространството е голямото огледало:


source
Той може би е и най-ефективен. Друго решение, което може реално да ви спести пространство, е използването на ъглова мивка, особено ако тя може да бъде разположена по начина, показан по-долу - тогава никой няма да изпитва  притеснение от липса на пространство при използването й:
source
Цветът и десенът на плочките също оказват влияние върху усещането ни за размера на банята. Примери за това ще видите в следващия пост.

2 коментара:

  1. Една добра идея за баня - вентилатор в цвета на плочките - http://baniabox.bg/product/3698/ventilator-za-banya-idea-double-cherveno-i-byalo.html

    ОтговорИзтриване
  2. Една добра идея за баня - вентилатор в цвета на плочките - http://baniabox.bg/product/3698/ventilator-za-banya-idea-double-cherveno-i-byalo.html

    ОтговорИзтриване



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...