неделя, 2 април 2017 г.

Декингът

                            Декингът - едно чудесно решение за открити пространства.
Декингите биват два вида:от естествено дърво и wpc  декинг. Всеизвестен е факта, че въпреки уюта, който различните естествени дървесини създават, те са податливи на влиянията на околната среда, които в нашите географски ширини са много агресивни-замръзване, снеготопене, високи летни температури, обилни дъждове и продължително съхнене. Поради тази причина често естествения декинг се деформира, въпреки задължителната ежегодна поддръжка, която стопаните са длъжни да подсигурят.
 
От основно значение за декинга от естествена дървесина е нейната плътност, устойчивост и разбира се произход. Най-разпространените видове декинг от естествено дърво са лиственица и бор.Има и такива, които са от ценни екзотични видове-махагон, кумару, ипе и др.
 
 
 
WPC или дървесно-полимерен композит, където дървесината се комбинира с полимери, цветни пигменти и химични съставки, които не позволяват развитието на гъби, плесени и мухъл.
 
 
WPC покритието не се нуждае от специална поддръжка. "Изкуственият" декинг няма нужда от повърхностна обработка както при естествения декинг.

 
На който и вариант да се спрете, ние в Хаусмайстер можем да съдействаме с проект,съвет и изпълнение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...