неделя, 23 октомври 2016 г.

Съвременни тенденции в дизайна на офиси

  Дизайнът на офис е една от най-сложните и трудни задачи. Стилният офис предразполага към добра атмосфера за работа, внушава доверие в партньори и клиенти.

Zeroseven design studio, Germany

Основни изисквания на съвременните офиси
1.Ергономичност.
 Мебелите и оборудването трябва да са удобни.

 
2.Създаването на позитивна атмосфера.
Интериорът на офиса трябва да предразполага клиента за разговор, да го убеди, че се е обърнал към специалисти.

Office Kamus Keller

  Gensler,Washington
 
  3. Условия за отдих.
Днес големите компании се грижат за комфорта на своите служители, като създават за тях най-добри места за отдих.
Office Kamus Keller
 
Grupo CP,Mexico

Uniplaces, Lisbon
 
Open space или „домашен“ интериор
Открояват се две основни тенденции: open space(отворено пространство) или домашен“ интериор. Друга тенденция е ясно задаваща се - отказ от стандартните офис мебели. Тя заменя сложния дизайн на конструкции и монтажи. А дори и офисът да се мебелира, всички части са изпълнени по поръчка, вписват се в отделните пространства, не са отделни обекти, но неразделна част от него.

 
Yudo,Japon
 
  „Домашен“ интериор
Къде се чувстваме удобно и комфортно? Разбира се, у дома. И именно точно този психологически ефект се използва при създаването на дизайна за офиса. Удобни мебели, столове, дивани за отдих, възглавници ,пуфове – днес тях можем да срещнем не само в гостните или домашните офис кабинети. Това не е просто работно място, това е пространство, в което можеш да се отпуснеш.
Office Kamus Keller
Cornerstone OnDemand,Los Angeles
Cornerstone OnDemand,Los Angeles
Изобилието на растения е друга интересна част. Те не  просто прочистват въздуха, но и помагат за релаксацията, ако работата е в застой. Между другото, наличието на растения в офиса намалява нивото на стрес сред персонала. Много интересно е вертикалното озеленяване: такава инсталация заема малко място, не изисква почти никаква поддръжка ( поливането става автоматично) и изглежда оригинално и ефектно.
 
                                         Skanska, Хелзингборг, Sweden
 Grupo CP
TBWA Hakuhodo,Japon
Офис в стил Open space
За да добием ефекта на отвореното пространство, активно се използват стъклени прегради, както и ниски преградни стени. Това позволява да се съчетаят практичното и функционалното, без да се претоварва помещението с излишни детайли.
                                                      Grupo CP
Office DPFS
Mullenlowe, Istanbul

Особено внимание се отделя на осветлението : то в повечето случаи се организира по периферията, а също и подчертава функционалните и работните области. Тук наблюдаваме: високи тавани и големи прозорци с панорамни остъклявания, изобилие на светлинни източници, наличие на свободни площи, като мебелите се разполагат покарай стените или на острови.
Обърнете се към Хаусмайстер. Там ще получите най-доброто за вас решение.

Няма коментари:

Публикуване на коментарRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...