сряда, 17 юни 2015 г.

Магията на цветовете - пастелите

source
Сигурно сте забелязали колко много се влияем от цветовете, как някои от тях ни карат да се чувстваме добре, а други направо ни дразнят. Това, разбира се, зависи много от личния вкус, но според психолозите съществуват някои всеобщи влияния на цветовете. Например ярките топли цветове като оранжево и червено имат всеобщо енергетизиращо въздействие и не е добре в интериора да се използват за спалните, особено върху големи площи. От друга страна, синьото и близките до него оттенъци имат успокояващо въздействие върху всчки нас. Подобно влияние имат и повечето пастелни цветове. Те сякаш създават една атмосфера на радост и спокойствие в интериора и затова вероятно толкова дълго вече властва тенденцията те да се използват много широко - не само в интерния дизайн, а и в много продукти от ежедневието ни.
source
Ще видите няколко красиви примера, които илюстрират тази магия на пастелите в интериора и колко важно е умението да се борави с цветовете.
source
Те са начин да балансираме тежките тъмни цветове:

И да направим едно обикновено невзрачно жилище в дом с атмосфера без да са необходими големи инвестиции:

И във всеки пастелен интериор обикновено се използва по един ярък контраст, който да балансира и привлича вниманието ни или просто да внесе още повече светлина:
source
Това са само няколко примера за възможностите, които ни дава работата с цветовете в интериора. Специалистите от Хаусмайстер ще ви помогнат с идеи за вашето конкретно жилище и решения за вашите конкретни проблеми. Обадете се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...