сряда, 4 февруари 2015 г.

Идеи за дома от изложенията в Кьолн и Париж*

Търсите ли начин да обновите жилището си, да го направите по-уютно и удобно? Или може би искате да сте в крак с най-новите решения за дома? Актуална информация за тях може да се получи от най-големите международни изложения в бранша.
Всяка година през януари хиляди дизайнери и производители се събират в Кьолн и Париж по време на най-големите изложения за продукти за интериора. Там се очертават насоките на развитие в мебелния бранш за годината, производителите и дизайнерите представят новите си продукти пред широката публика и сверяват часовника си. Интериорните дизайнери вХаусмайстер ви представят най-интересните новости и идеи от завършилите наскоро Международен мебелен панаир в Кьолн и изложението Maison et Objet в Париж.
И на двете изложения зеленината и опита да се внесе повече спокойствие, удобство и уют в интериора сякаш бяха основната цел на организаторите и на изложителите. Идеи за дома от изложенията в Кьолн и Париж
Зеленото се срещаше често и в текстила, мебелите и аксесоарите заедно с пухкави и меки текстилни изделия, топли цветове и много дърво, което продължава да доминира като тенденция. Акцентът е върху меки заоблени форми на мебелите, сякаш сме се върнали към 60-те години на миналия век. Пастелите остават, но в комбинация с все повече топли наситени цветове. 
сн. Design Folio

Топлите метали остават като предпочитания, а медта вече присъства не само в дребните аксесоари и осветление, но и като част от мебелите:
Ботаническата тема се очертава като една от основните тенденции за годината – и като живото присъствие на богата растителност в дома, дори и рамкирана по стената, и като елемент на декорацията и текстила в интериора.

сн. Missoni Home
Специалното изложение за кухни в Кьолн LivinkKitchen показа интересни нови решения в кухненските уреди, които освен интересни комбинации на функции позволяват и комуникация със смартфони и таблети. Индукционното готвене все още е хит, а кранчетата също вече са ‘интелигентни’ и могат да регулират освен температурата на водата и количеството на използвания препарат.

сн. imm cologne
По отношения на стила и дизайна – кухненският остров в комбинация с бар-плот  си остава доминиращо решение, позволяващо едновременно работа и социално общуване. Интересно  е, че заедно с модерните модели на кухни се забелязва все повече завръщане на предпочитанията към така наречения провинциален (country) стил кухни. Независимо дали той  наподобява  провансалските кухни или имитира английска селска къща, общото в тях винаги са естествените материали, романтични декоративни елементи, обемна мивка и много практичност и функционалност.
Като заключение – интериорите и тази година са комбинация от стилове, практичност и екология в най-различни съчетания и от всеки от нас зависи какво от всички тях ще избере. Но може би си струва да се възползвате от идеите за по-органични форми и много зеленина в дома.
____________
*материалът е част от рубриката на Хаусмайстер за съвети за дома във ФАКТИ.БГ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...