събота, 29 март 2014 г.

Пролетнa мода за дома - пастелите

Една трайна и особено харесвана тенденция  в интериорния дизайн, която беше много популярна през миналата година и продължава да бъде актуална и през тази, са пастелните цветове - те ни заобикалят отвсякъде: в повечето нови продукти за дома, в цветовете на стените (включително и в модните предложения, но това е една бъдеща тема). Пастелите са в силата си сега, когато пролетта настъпва уверено и меките цветни облаци на дърветата ни заобикалят отвсякъде.
chic and charming blue pastel design 20 Chic and Charming Pastel Bedroom Ideas
source
Не е странно, че пастелните цветове са толкова харесвани - те създават усещането за спокойствие, от което така се нуждаем в това забързано време.  А това можем да постигнем много лесно - достатъчно е само да променим цвета на една стена и да координираме аксесоарите около нея.
charming purple pastel bedroom ideas 20 Chic and Charming Pastel Bedroom Ideas

Другото им предимство на пастелните цветове е, че с тях могат да се правят красиви комбинации:
The charm of pastels in interior design
source
Пастелно не означава непременно розово - ето как можете да използвате пастелните цветове без да се създава усещане за момичешка стая:
source


source
С боядисване на една акцентна стена (както в примера горе в сиво) можете да създадете желаното преобладаващо настроение в стаята.

Обадете се за оглед и подробно предложение!

вторник, 25 март 2014 г.

Идеи за малката баня

Малките размери на баните са нещо обичайно у нас. Затова рядко се използват две мивки за семейната баня, а в повечето случаи дори трябва да избираме между вана и душ. Как да направим така, че банята ни да е удобна и функционална и да не изглежда тясна?
Най-съществената част от дизайна на такава баня е правилното функционално разпределение така, че да се използва максимално наличната площ. Ето едно такова решение е тази малка баня:
Kleine badkamer ideeën door Wagner Studio Architecture
проект на Wagner Studio
Нишите са едно от удобствата в нея, които не отнемат особено много от общото пространство.
Разбира се, най-често прилагания и най-лесен за изпълнение похват за визуално увеличаване на пространството е голямото огледало:


source
Той може би е и най-ефективен. Друго решение, което може реално да ви спести пространство, е използването на ъглова мивка, особено ако тя може да бъде разположена по начина, показан по-долу - тогава никой няма да изпитва  притеснение от липса на пространство при използването й:
source
Цветът и десенът на плочките също оказват влияние върху усещането ни за размера на банята. Примери за това ще видите в следващия пост.

събота, 22 март 2014 г.

Време е за пролетно обновяване


Имате ли стая, която не използвате максимално и искате да я промените? Ето как една не особено използвана трапезария е превърната в удобен и елегантен домашен офис:
After: Efficient Office
след ремонта
Before: Underused Dining Room
преди ремонта (source)
Или може би не ви достига пространство в кухнята? Едно възможно решение е да добавите остъклено разширение:
White kitchen with skylight | Kitchen extensions - 25 of the best | Kitchen planning | Beautiful Kitchens | PHOTO GALLERY

Bistro kitchen-diner | Kitchen extensions - 25 of the best | Kitchen planning | Beautiful Kitchens | PHOTO GALLERY
Снимките са от  housetohome.co
Или банята ви се нуждае спешно от ремонт?
source
Обадете ни се!

Ние в Hausmeister избрахме месец април да бъде месец на баните. Ще имате възможност не само да се вдъхновите от много интересни идеи за обновяване на вашата баня, но и да се възползвате от специалните цени, които сме предвидили.

вторник, 11 март 2014 г.

Ремонтът може да бъде лесен и приятен


source
plumber troubles for contractor therapy
source
Съществува един страх при ремонтиране - сметките не винаги се оказват като уговорените, а резултатите не винаги са очакваните. Сроковете за изпълнение често не се спазват...


Хаусмайстер - Вашият доверен майстор - ще елиминира този страх:
  • ние изпълняваме ангажимента си в договорения срок
  • работим с прозрачни сметки
  • гарантираме високо качество и професионално изпълнение
  • предлагаме услуги на разумни и достъпни цени
  • резултатите от нашата работа са напълно предвидими
  • освен професионална, ние носим и материална отговорност за нашата работа чрез застраховка, която ефективно покрива евентуалните щети, възникнали в следствие на ремонта
  • оставяме след себе си идеално почистен и подреден обекта на работа.


Това са само част от предимствата да работите с нас, но, надяваме се, дори и те са достатъчни, за да повярвате, че можем да реализираме мечтата Ви за един лесен, достъпен и напълно предвидим ремонт.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...