сряда, 27 януари 2016 г.

Направено по поръчка

Oak and Zebrano Kitchen
source
Studija Lape 
mdern residence (17)

Истинският лукс в един интериор не са точно и само скъпите мебели - истинският лукс са мебелите, направени по поръчка в съответствие с вкуса, изискванията и вижданията на собственика. Те му позволяват да се чувства наистина у дома си - естествено, ако са качествено проектирани и изпълнени.
Viceversa 35 - 6
source
Те също така ни позволяват да използваме пълноценно наличното пространство у дома, независимо доколко прави са стените, ъглите и тавана.
Хаусмайстер може да се погрижи за това, както и за цялостното обновяване на дома ви, включително и изпълнение на проекта до ключ.

петък, 22 януари 2016 г.

Спокойствие и уют в спалнята

Това е стаята, която единствена е предназначена само за нас и дизайнът на която е важен само за нас, обитаващите я. За разлика от останалите помещения в жилището, които обикновено са общи за цялото семейство, а понякога и за гости и посетители. Затова тя отразява най-много нашето усещане за уют, нашите нужди и представи за добър дизайн.
А знаете ли как да я направите по-уютна? Естествено, първото, за което вероятно си мислите, са килимите, меките завивки, хубавото легло...
bedroom with fireplaces 14

Да - текстилът е много важен, но важни са и стените, и осветлението. Ето няколко спални с много и различни текстури, които също допринасят за усещането за уют:
bedroom with fireplaces 03
Аrchitectural digest
Една камина с жив огън е лукс, който не всеки може да си позволи, но винаги могат да се измислят алтернативи - обадете се, специалистите от Хаусмайстер ще ви помогнат.
Аrchitectural digest
Но, както можете да видите, и един красив тапет допринася за усещането за уют. А също и присъствието на дървото в интериора:
Top Bedroom Wall Textures Ideas Wall Textures Top Bedroom Wall Texture Ideas Top Bedroom Wall Textures Ideas wood
source
Много важни са цветовете - меките пастелни и неутрални цветове действат успокояващо и разтоварващо и са особено подходящи за спалня:
bhg.com
И не забравяйте, че дори и за такова много лично пространство дизайнерът може да ви бъде полезен, защото той има много повече опит, неочаквани идеи и познания за материали и доставчици.

вторник, 19 януари 2016 г.

Идеи за малката кухня

source
Даже и малката кухня може да бъде удобна и красива, да се отличава със стил. Необходимо е добре да обмислите и планирате нещата, да имате точен предварителен проект, който да ви дава ясна представа как да я изпълните. Eдин лесен начин да постигнете такъв ефект е като използвате красиви ярки цветове (долу) или елегантен оттенък на сивото (горе), който заедно с добрия дизайн на шкафовете създава атмосфера на изисканост и в комбинация с бялото прави малкото помещение зрително по-голямо.
domino
Но те трябва да бъдат добре координирани с останалата част на интериора. 

Възползвайте се максимално от наличното пространство и запълнете поне една от стените с шкафове с добър дизайн. А за да направите малкото кътче за хранене и сутрешно кафе още по-уютно, сложете декоративен акцент на свободната стена над масичката - нещо, което харесвате и подхожда на интериора.

Понякога се налага да поставяме етажерки и на необичайни места - като на снимката по-горе. Това е начин да използваме поне малко от цялата остъклена малка стена на кухнята. Но красиво подредените съдове помагат за по-уютна атмосфера в изцяло бялата кухня.

За всичко това специалистите от Хаусмайстер могат да ви помогнат - не само със съвет, консултация и проект, но и с неговото прецизно изпълнение.

петък, 15 януари 2016 г.

Преди и след ремонта - мястото за хранене

elledecor
Независимо дали имате специално отделена зона в жилището или мястото за хранене е само част от дневната или кухнята, то неизменно присъства във всеки истински дом. И е важно как се чувстваме там, защото често то е и мястото, където се събираме всички заедно - не само за храна. Ето, вижте колко голяма е разликата между преди и след ремонта - в началото то прилича на скучна столова, а след подходящ нов дизайн и реализацията му мястото за хранене става притегателна точка, уютно кътче за хранене и разговори.
Затова, добре е да помислите как най-правилно да го организирате - дали то ще бъде само част от Кухненския остров или от Дневната, в която готвим и се храним, потърсете помощ от специалисти, за да имате оптимален резултат.
Те могат да ви дадат полезни идеи и да ви спестят не само излишни разходи на време и средства, но и разхищение на така ценната площ у дома, както е в случая тук:
Показва се „“
Freshome.com
Ако забелязвате, масата за хранене в тази кухня може съвсем спокойно да се прибере под кухненския остров, когато не ни е нужна.

вторник, 12 януари 2016 г.

Черупката на стаята

eric cohler grammery park triplex 07

Designed by Eric Cohler

Става въпрос, както може би се досещате, за стените, тавана и пода. Защото дори и да е празна една стая, когато те са оформени добре, усещането за уют и завършеност присъства. Не е трудно да се убедите в това, особено когато добрият дизайн и изпълнение говорят сами за себе си, както ще видите на подбраните снимки. В тях мебелите и осветлението са само красиви допълнителни удобства, които лесно можем да подменим. Но, задължително трябва да изберем и координираме така, че да съответстват по стил, качество и концепция на 'черупката'.
source

eric cohler grammery park triplex 02

Специалистите от Хаусмайстер ще ви помогнат да създадете не само подходящата 'черупка' за всяка част от жилището ви, но и да я 'запълните' по най-добрия начин с любими мебели и аксесоари. Обадете се!

сряда, 6 януари 2016 г.

Малките жилища - идеи за съхранение

Един от най-големите проблеми с малките жилища е липсата на достатъчно място за съхранение. Затова точно в тези малки жилища доброто планиране и интериорен дизайн могат да ни бъдат особено полезни. Как да добавим повече полезна площ за съхранение?
Използвайте максимално вертикалното пространство:
source
Вратичките на шкафовете също могат да се използват:


И всяко налично свободно ъгълче:
source


В малките пространства и етажерките са малки, но когато върху тях слагаме достатъчно големи контейнери, количеството на съхранените предмети е значително по-голямо:

И не забравяйте, че намесата на специалист при дизайна и планирането на жилището може да ви бъде полезна и да направи живота ви много по-удобен и уютен!


понеделник, 4 януари 2016 г.

Добрият дизайн може да направи старата ви кухня неузнаваема

преди
след (source)
 Виждате ли разликата? Малката мрачна кухня е свтнала. И то не само защото са й сменени шкафовете, но и цялостното планиране. 
Понеже прозорецът не е центриран, шкафовете логично са изместени вдясно, за да може да влиза повече светлина. С бял цвят навсякъде тази светлина се отразява и създава усещането за повече простор. От тавана са махнати гипсовите корнизи и всякакви други добавки, които фактически са намалявали реалната височина и обем на помещението.
Искате ли и вие такава промяна и ефектно обновяване на дома си -  обадете се!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...