четвъртък, 27 август 2015 г.

Жилище в 42 квадрата

Swedish home (13)
Freshome
Още в антрето ни посреща малко работно място. Цялото жилище е с паркет, което веднага създава усещането за повече простор.
architecture Swedish home

Жилището е едностайно и всички дейности се случват в едно голямо помещение - дори и спалнята е отделена само частично:
Swedish home (2,7)
Swedish home (11)

А в малката баня е сместена и пералнята:
Swedish home (17,5)
Freshome
Но има място и за вана и шкафове:
Swedish home (18)
 
Това малко жилище е доказателство, че с добър дизайн дори и на 42 м2 може да се живее удобно и красиво.

понеделник, 24 август 2015 г.

Харесвате ли индустриален стил?

С много метал, рециклирани материали и грубо обработени повърхности? Това е една много популярна тенденция в интериорния дизайн през последните години - може би заради възможността да се спестят излишни разходи за материали и фина обработка? Или като реакция на изисканите лъскави интериори? Ако и вие харесвате такъв стил, ето няколко идеи, които може да ви вдъхновят за следващото обновяване на жилището:
dwell.com
Тук дизайнерите са използвали тапет, имитиращ бетон, за да си спестят време и труд за внимателно полиране на стената. Но в банята са използвали мивки, изляти от истински бетон:



А в този проект дизайнерите освен бетон са използвали и открити медни тръби, които омекотяват и балансират студенината му:
source
Друг елемент на индустриалния стил са и откритите тухлени стени, но той може да бъде и много рафиниран и луксозен като в тази красива баня:
twitter.com/agapedesign
Независимо в какъв вариант го предпочитате - по-груб, по-евтин, по-луксозен и изскан, с помощта на дизайнерите на Хаусмайстер, можете да имате този стил и в дома си. Обадете се!

петък, 21 август 2015 г.

Цветни мебели

Това е сравнително евтин начин за обновяване на дома - нещо, което можете и сами да направите. Нужно е само малко вдъхновение и добри идеи. Ние ще ви помогнем:

Design Files Daily
marieclairemaison.com
А ако боядисате един шкаф в цвета на стената, стаята ще изглежда малко по-просторна:
Mushroom Magic
bhg.com
Ready, Set, Paint
В случая ефектът е по-силен на стената, но ако се затруднявате с боядисването в по-сложен десен и имате нужда от помощ, обадете се!

сряда, 19 август 2015 г.

Идеи за малката кухня

Дали тя е във временно жилище, на вилата или просто в единственото налично пространство, малката кухня все пак трябва да ни върши работа, но и да ни харесва. Да работим с удоволствие в нея. За това може да ни помогне добрият дизайн и някои дребни детайли с голям ефект:
© Domino 2015
Малко продължение на кухненския плот ни осигурява не само допълнителна работна площ, но и удобно място за хранене, както и разделител между отделните функционални зони в малкото жилище. А използваният мрамор пък ни доставя усещането за малко лукс.
© Domino 2015
Един ефектен гръб веднага променя общото впечатление.

Използвайте максимално пространството и всяка налична площ, дори и по-ниските части.
А ето една съвсем минимална кухня - тя дори си няма печка, но си има рафт с пресни подправки на удобно и лесно достъпно място:

неделя, 16 август 2015 г.

Банята не е само плочки

Не само защото трябва да се помисли и за останалите елементи като вана, мивка, смесители, душ, а защото не е задължително плочките да покривате целите стени на банята. Вижте колко красиви други възможности има:
Grace Blu Designs, Inc.


Както можете да видите в тези бани боята е много повече - разбира се, подходяща за мокри помещения. Но плочките могат да бъдат и акцент:
Michael Tauber Architecture
При това могат да бъдат съвсем различни като цвят и форма, както в случая имаме хубава комбинация на сиви правоъгълни плочки и чеврвена мозайка, която прави тази миниатюрна баня интересна и елегантна. Но, за да постигнете това, вероятно ще имате нужда от помощта на дизайнер.

петък, 14 август 2015 г.

Обновяване на стара къща

Ако и пред вас стои такава задача, възползвайте се от няколко идеи, приложени в този проект:
Montreal renovated row house with  yellow stairs

1. Ярка боя може да подчертае съществуващи елементи на интериора, които не искате да променяте:
Montreal renovated row house entryway and stairs
source
2. Можете да намалите малко разходите за ремонта, ако използвате поне част от старото дърво, както все още използваеми греди, или дъски, които да вложите в новите шкафове на кухнята, например:
Montreal renovated row house kitchen with a chalkboard wall
 Salvaged vanity in the master bath in a renovated Montreal row house
3. Комбинирайте старите елементи с модерни и качествени - така ще постигнете оригинален стил и не само ще спестите разходи, но и ще имате един модерен нов дом - можете да видите на горната снимка как рециклираната дървесина е комбинирана с качествен метален плот, а на снимката по-долу новата елегантна вана е комбинирана със стара стълба, която осигурява удобно място за окачване:
Clawfoot tub in the master bathroom in a Montreal renovated row house

И не забравяйте да се обърнете към професионалисти, които ще ви спестят много време, излишни грешки, разходи и главоболия!

понеделник, 10 август 2015 г.

Преди и след ремонта - евтино обновяване

Това е едностайно младежко жилище с особено нестандартни тавани и форми, които изискват специални решения. Тези големи чупки по тавана имат силна нужда от омекотяване:
дневната преди ремонта
Ето решението - направена е преходна стъпка в нивата, в която са вградени светодиоди, както и в чупката на стената до нея:
дневната след ремонта

Новата сива монохромна схема е по избор на клиента. Това помага също така и за зрителното увеличение на пространството.
веднага след ремонта - все още не са поставени мебелите
кухнята преди ремонта
кухнята след ремонта
Влиянието на новата цветна схема може да се усети особено силно в кухнята, която по искане на клиента си остана на място и не беше променяна. Светодиодните ленти продължават и над останалие стени - така се постига единство и завършеност на помещенията.
А за да се постигне по-богата текстура клиентът имаше предложение за истински тухли по стените, но това щеше да изисква допълнителни работи по изравняване на нивата. Затова беше решено да се използва тапет, имитиращ тухли в подходяща гама. Това намали също така значително и разходите за ремонта.
Ако и вие имате нужда от такова обновяване - обадете се!

петък, 7 август 2015 г.

Корк в кухнята

Това не е обичайният избор, особено в България, но си има своите предимства. Коркът като настилка за пода е не само по-щадящ за краката от твърдите настилки, но е и добър изолатор - какато за шум, така и по отношение на температурани разлики. Което веднага означава, че може да спести разходи за отопление. Освен това той се поставя лесно и има анти-микробна функция заради съдържащите се в състава му вещества, които отблъскват всякакви насекоми и вредители.
cork 1
source
hgtv.com
Той може да се намери в различни форми и цени и у нас, което позволява лесното му инсталиране и разнообразни декоративни възможности.
Modern American kitchen with cork floor - for easy maintainance
source
Light cork floor - with tiles of wooden material

Готовите коркови плочки могат лесно да се поставят и върху съществуващия кухненски под и така да намалят разходите ви за ремонт значително!


сряда, 5 август 2015 г.

Имате ли си 'стая' на открито?

Outdoor Spaces - Quinn Cooper Style
quinncooperstyle.com
Лято е и ако не сте на почивка, то другото място, където можем да се наслаждаваме на хубавите летни дни и вечери, това е двора, терасата, малкото пространството между блоковете или всяко налично кътче на открито, което можем да направим своята стая на открито:
Patio intemporel
marieclairemaison.com
Освен зеленината, тя също изисква малко грижа за настилките, стените, осветлението. Дори и да използвате стари градински мебели като тези по-горе.
Но за трапезария на открито е необходимо да си осигурим удобни мебели, които лесно можем да приберем през другите сезони.
Small outdoor spaces
sheknows.com

hotel santo domingo (5)
Photo Harold Lambertus 
А ето един пример на специален дизайн на такава стая на открито:
Desire to Inspire
Но ако сме част от многото, които живеят в апартамент в големия град и една малка тераса може да стане такова кътче - просто използвайте сгъваеми мебели:
Collapsable furniture gives you the option to transform your space in just a matter of minutes. A foldable table, like Ikea's Applaro, offers the option to entertain, but is easily tucked away to create extra room when it's not in use.
From Ikea
Еlledecor


понеделник, 3 август 2015 г.

Морско вдъхновение

Има един начин всеки ден да се радвате на цветовете на морето и да се възползвате от тяхното разтоварващо влияние, дори и у дома - просто като 'оцветите' банята си с тях!
Bathrooms With Blue Tiles
source
В тази баня синьото е само върху стената в дъното, но тя се отразява в огледалото и така ефектът му се удвоява. А то е балансирано от естествените топли тонове на фурнира от дърво върху шкафовете и така морският ефект е пълен, защото ни напомня за цвета на пясъка!
Bathrooms With Blue Tiles
А тази красива мозайна сякаш е комбинация от всички оттенъци на морската вода и сама по себе си е достатъчна, за да създадем морската атмосфера. И за да не е прекалено, тя се балансира от малко бяло. Красиво, нали?
Ето още една баня в синьо:
Bathrooms With Blue Tiles
сн. Scott Burrows
Вариантите са много, просто трябва да изберете вашия! Хаусмайстер има опит в ремонта и дизайна на бани - доврете ни се!

събота, 1 август 2015 г.

Стаята за нашите пораснали деца

На границата между детството и света на възрастните те вече имат много повече изисквания и свой собствен вкус, оформящ се стил. И никак не е лесно да се стигне до решение и дизайн на юношеската стая, който да задоволява тях и да отговаря на всички изисквания на нас, възрастните, за безопасност и функционалност. Тук е мястото на интериорния дизайнер - той ще ви помогне да стигнете заедно до най-доброто решение, ще ви посъветва и помогне за реализацията му. Вижте няколко красиви и функционални идеи за стаята на вашия пораснал син или дъщеря:

We need more pillows, stat.
viralnova.com
Teenage Bedroom: Colorful Teen Room Ideas Amazing Design With White Wood Paneling Also Cream Curtains And Amazing Downlight Ideas With Turquoise Cushion: Teen Room Ideas with Creative and Funky Design
source

Teenage bedroom TIRAMOLLA 103 - TUMIDEI
archiproducts.com

Разбира се, вашият teenager ще вземе активно участие в дизайна на стаята му, но една консултация със специалистите от Хаусмайстер може да ви помогне не само с проекта, но и с лесната му реализация.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...