петък, 31 юли 2015 г.

Мислите да боядисвате?

Първото, за което трябва да помислите при избора на боя за интериора, особено на боите за детската стая и спалнята, е безопасността - не всички бои на пазара са такива. Някои все още не отговарят на европейските стандарти за ниско съдържание на вредни летливи вещества и дори да не усещате силна миризма, тези вечества ще продължат да се отделят и да се натрупват, а може и да предизвикат алергични реакции и дразнения.
Easy Paint Projects
source

След това трябва да изберете подходящи цветове и комбинации, които да се координират добре с всички останали елементи на интериора, но и да ви доставят удоволствие, защото стените са най-големите цветни повърхности в интериора и имат голямо влияние върху общото усещане. Ето няколко вдъхновяващи цветни комбинации и ефекти с боя:
5938 ef49 500
source
Add caption
source
Боя можем да имаме и само на тавана:
source


Ние ще ви помогнем както с избора на боя, така и с изпълнението, а след боядисването ще намерите дома си чист и обновен - обадете се

четвъртък, 30 юли 2015 г.

Кухнята на вилата

source
source
Или кухнята на село - най-общо казано, това е така наречения традиционен или класически стил, използван често в провинцията, в старите къщи или на вилата. При него кухненските шкафове обикновено са от дърво, дори и рециклирано или боядисано, а на тавана се виждат гредите. Мивката е по-голяма, за да могат да се обработват по-големи количества продукти и вместо горни шкафове често се използват открити рафтове, където наредените съдове служат същевременно и за декорация.
Или пък шкафовете са с витрини:
Pop In Some Color. Photo by Eric Piasecki, Katie Ridder Rooms, 2011 Our 40 Favorite White Kitchens | HGTV
source
Но, както виждате, те могат да бъдат и луксозни, с мраморен плот и мраморен гръб. Всичко зависи от личните предпочитания, вкусове и бюджет.
French Country Style Kitchen Inspiration
source
Друго характерно за тези кухни са свободно стоящите шкафове - те са удобни, защото позволяват много по-голяма гъвкавост от вградените шкафове.
mint green country kitchen with range cooker
source
Тези кухни обикновено са с по-весели цветове и по-смели комбинации на стари с нови мебели. Не се страхувайте да използвате любимите си стари мебели в новата кухня - те ще създадат усещането за повече уют. А добрата координация на цветовете и материалите ще ги направи хармонични и спокойни - идеалното място за ваканция или почивка. Далече от шума на големия град.
Ако имате нужда от помощ при планирането, координирането и цялостната реализация, обадете се - специалистите от Хаусмайстер ще ви спестят време и средства за проектиране, намиране и доставка на всичко необходимо. 

четвъртък, 23 юли 2015 г.

Кухненският остров

Той е един от най-полезните елементи в кухнята - увеличава работната площ и osigurqwa допълнително място за съхранение, понякога изпълнява и функцията на маса за хранене или поне за закуска и кафе и още какво ли не. Затова, дори и да е малка кухнята ви, не се лишавайте от кухненския остров. С добър проект той може да се смести и в съвсем малко пространство и специалистите от Хаусмайстер ще ви убедят в това, ако им се доверите.
Вижте колко много възможни варианти има:
9-ledge-main-sh
18 rest card main
21 butcher main

При много малко място можете да използвате остров с падащо рамо, което да се използва само, когато е необходимо:
25 drop leaf main
Freshome.com
А кухненски остров на колела е удобно решение, което позволява гъвкавост:
22 industrial main

Ако поставите един широк перваз със същата функция, той ще ви отнеме минимална площ:
 20 floating main
В случая той се превръща и в прекрасно място за бързо хапване, за сутрешното кафе и за разговори с лице към зеленината на двора.
И да не сте oткрили вашия кухненски остров в тези предложения, обадете се - Хаусмайстер ще ви помогне с предложение, проект и пълна реализация!

сряда, 22 юли 2015 г.

Мястото за хранене

Трапезарията като самостоятелно функциониращо помещение отдавна вече е позагубила смисъла си, особено в днешните по-малки апартаменти. Но мястото за хранене си остава центъра, където се събира цялото семейство и е особено важно то да бъде проектирано така, че да бъде не само удобно, но и привлекателно. Обикновено то е в близост до кухнята или дори е част от кухненския остров:
Показва се „“
Amit Apel Design
Но винаги е хубаво, когато успеем да създадем уютна атмосфера на мястото за хранене. Дори и то да е разположено в малка ниша:
pufikhomes
Тук уютът е резултат на съчетанието на класически мебели в трапезарния кът с модерната кухня наблизо, както и с използването на рециклирано дърво в естествен вид.
Това комбиниране на модерни и старинни мебели винаги е интересно и създава особено уютна атмосфера, важното е те да са съчетани с вкус:
source

Но можем да си направим и специален кът за хранене с вградени, създадени по поръчка мебели:
id 810 design group
Така ще използваме функционално наличното пространство и ще имаме оригинално създадено само за нас трапезарно пространство.
Какъвто и да е вашият избор, ние от Хаусмайстер ще ви помогнем той да стане реалност по най-лесния и достъпен начин!

вторник, 21 юли 2015 г.

Мини кухня

Много често ни се налага кухнята да се разположи в минимално пространство или дори да се скрие в един по-голям шкаф. Точно тогава добрият дизайн и оригиналните идеи са най-ценни. Специалистите от Хаусмайстер ще ви предложат много решения, подходящи конкретно за вашите нужди. Но преди да ни се обадите, разгледайте няколко вдъхновяващи идеи - може да намерите сред тях нещо, което ще ви послужи:
 кухня с минимални размери - cm 282x142x216,8h. source: Aran
А ето една мини-кухня, скрита зад плъзгащи се врати:
240x65x240h cm, source: Doimo

кухня в шкаф на ИКЕА

source: Snaidero


cucina moderna Minisystem
Както вероятно сте забелязали, тук кухнята е скрита в част от шкафовете в дневната. Всичко това е лесно осъществимо и Хаусмайстер може да ви помогне с проект, който заедно с вас ще подготвим, за да подхожда на наличното пространство и на вашите предпочитания за стил и и обем. Вариантите биха могли да са различни - ние ще ви спестим време и излишни разходи и ще ви предложим няколко от най-подходящите, от които да направите своя избор. А след това ще ви помогнем да получите вашата кухня по-най бързия и лесен начин. Обадете се!

сряда, 15 юли 2015 г.

Елегантност на тясно

Винаги е удобно да имаме още една баня или поне още една тоалетна - дали за гости или до детската стая. И е добре да се използва всяка налична възможност да си добавим такава. Дори и на съвсем малка площ тя може да бъде удобна и елегантна. Ето вижте няколко идеи за вдъхновение:
modern residence (14)
Freshome.com
Тук пространството е разширено визуално чрез използване на еднакви плочки, имитиращи дърво на пода и на стената. Както и с използване на голямо огледало и дълъг плот по продължение на стената. 
А в примера по-долу е използвано високо огледало, което хармонира с очертаното във височина душ-пространство. Така се създава усещане за по-голяма височина на помещението.
modern residence (15)
Freshome.com
Не забравяйте, че липсата на простор винаги може да се компенсира с малко по-луксозно изпълнение - както по отношение на използваните продукти, така и по отношение на декорацията:
elegant-powder-room
source
Можете да оплозотворите малко подпокривно пространство с наклонен таван:
home-dzine.co.za
Или мястото под стълбите:

home-dzine.co.za
Важното е то да бъде добре планирано и проектът съобразен с изизкванията за ергономичност. За помощ при проектиране и за изпълнение на проектите, можете да разчитате на Хаусмайстер - ние ще ви спестим време и излишни разходи!


понеделник, 13 юли 2015 г.

Преди и след ремонта

Simple backyard outside a modern Vancouver home
Add caption
Имате нужда от разширяване на дома? Или просто от ремонт за обновяване? Хаусмайстер ще ви помогне! Ето колко голяма би могла да бъде разликата между едно жилище преди и след ремонта:
1,300-square-foot 1940s bungalow in Vancouver
Dwell

Но освен обновяването, с добавка на триъгълен покрив можете да получите още едно удобно помещение:
Triangular attic space above a Vancouver house
source
A playroom and office in an attic

Една модерна стая с изчистен дизайн, който позволява тя да се използва както за работа, така и за игра. А при необходимост, лесно може да се трансформира в допълнителна спалня.
Не се колебайте - обадете се! Нашите дизайнери с удоволствие ще ви консултират за възможностите, които един ремонт може да ви осигури, а след това ще ви помогнат с конкретен проект и бързата му и лесна реализация!

събота, 11 юли 2015 г.

Жилище от 47 кв. м

Как на едно такова малко място да живееш удобно и да се чувстваш добре? Краткият отговор е - с добър дизайн и разумно използване на наличното пространство. Цялата жилищна площ е в едно помещение при това с един прозорец-врата в тесния край, който е и изход към малката веранда:
Phoenix small apartment with curtains as room dividers
Winquist Photography, Dwell Magazine
Както можете да видите, пералнята и сушилнята са скрити зад гардероба, а завеса разделя при нужда дневната от нощната зона.
Phoenix small apartment with Ikea rug and Hans Wegner chair
Phoenix small apartment with multifunctional island
Тази светла колона в левия ъгъл е всъщност вторият източник на естествена светлина в голямото общо помещение и е директно свързана също така с банята зад кухната като по този начин осигурява естествена светлина и там. А кухненският остров има и друга важна функция на работно място като е проектиран така, че от двете страни да може да поеме необходимите неща за съхранение и кабелите.
Phoenix small apartment bathroom with natural light

Разбира се, това малко жилище би било тясно за семейство с деца, но за двама то е удобно и практично. С много добре обмислени и красиво проектирани детайли - като тази плъзгаща се врата, например, и минималистичното остъклено пространство, което създава усещането за баня на открито.
Това жилище показва още веднъж, че точно за малкото пространство е най-необходимо майстроско планиране, детайлно проектиране и качествено изпълнение. Хаусмайстер може да ви помогне за всичко това. Обадете се!

четвъртък, 9 юли 2015 г.

Кът за хранене навън

На верандата, на двора, в градината, на терасата - където и да е на открито! Това е магията на летните вечери у дома. Използвайте всяко възможно пространство, за да си създадете такова кътче, където да се храните и почивате в топлите летни вечери на свеж въздух и в контакт с природата. Да си пиете кафето сутрин и да се храните по всяко време - и в големите горещини често на открито, но на сянка, е много по-приятно, отколкото вътре.
source


Дори да нямате двор или веранда като тази по-долу.
Pinterest
Организирайте си такова място на терсата със сгъваеми мебели - може само масичката  да е сгуваема, а пейките да се използват пълноценно през цялото време:
source
Или помислете за възможно разширение на съществуващата веранда, което да превърнете във вашето любимо място за забавление:
digsdigs.com
То може да бъде съчетано с малка лятна кухня:
digsdigs.com
Възползвайте се от услугите на Хаусмайстер - ние ще ви предложим проект, подходящ конкретно за вашето налично пространство и съответстващ точно на предвидения бюджет. И не само това - ще го изпълним качествено и без излишна загуба на време и разходи.

вторник, 7 юли 2015 г.

Мислите ли за ремонт на детската стая?

Може би точно сега, през ваканцията и преди децата да започнат училище е време да помислим за обновяването на детската стая или пък за добавяне на стая за игри. Защото отделни стаи за спане и по-интензивни занимания са добра идея, стига да имате възможност за това. А ако не, тогава просто разделяме стаята на две отделни функционални зони:
Ето още няколко интересни идеи:
freshome.com
archiproducts.com
Тук разделянето е хоризонтално - използван е умело наклона на тавана.
Chambre Trafic – Ressource
source
А тук - само визуално с помощта на различни тапети за всяка от зоните и преходен обединяващ тапет между тях.
Идеите за детска стая са много - просто помислете какво харесва на вашите деца, а ние от Хаусмайстер ще ви помогнем и с предложение, и с проект и с пълната му реализация. Обадете се! 

петък, 3 юли 2015 г.

Лято на покрива

Имате ли неизползвано покривно пространство? Ако до сега не сте се възползвали от възможността там да си организирате едно красиво място за живот на открито през лятото, ето няколко идеи, които специалистите от Хаусмайстер с удоволствие ще ви помогнат да осъществите:
pulltab
























С подходящо подбрани материали този кът може да стане използваем през всички сезони - просто времето, прекарано там, ще бъде различно :)
BROOK LANDSCAPE
Ok WOW! Thats what I call "taking advantage of the space." I.d love this!
pinterest.com
 Manhattan Dachgarten Hängematte


Todd Haiman Landscape Design
bestenraumkonzepte.com
Не оставяйте и това лято да си отиде без да сте оползотворили всяка една възможност, която жилището ви предлага! Обадете се!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...