петък, 27 март 2015 г.

Как да увеличим пространството в дома

Дори и да не разполагате с много място винаги може да се измисли начин да добавим още малко полезно пространство в дома. Ето няколко оригинални идеи:
 Platform 5 Architects
Едно чудесно място за четене и почивка с изнесено навън малко остъклено пространство.
А ако кухнята ви е много тясна, можете да помислите за малко разширение встрани и светъл отвор на тавана. Така може да се добави и голям кухненски остров, който да служи и за хранене:
Add caption
Използвайте максимално подпокривното пространство:
Add caption
Харесва ли ви? Ние от Хаусмайстер можем да ви помогнем за изпълнението на всички тези идеи!

сряда, 25 март 2015 г.

Модерната спалня

Как да я направим удобна и уютна? Тя може да бъде съвсем малка:
Charlie & Co. Design, Ltd
Тогава трябва да помислим за максимално добра организация на наличното пространство и точен интериорен проект (за който нашите специалисти от Хаусмайстер могат да ви помогнат и с идеи). Една идея от този пример - тапетите с гора създават усещане за дълбочина, а вертикалните линии зрително увеличават височината на маката спалня.
Jacobsen Architecture LLC
Друг начин да разширим зрително пространството е да използваме белия цвят. В този пример имаме и комбиниране на две функции в едно - облегалката на леглото е всъщност гръб на етажерка за обувки!

Groundswell Design Group, LLC
Старото дърво е средство да създадем малко повече топлина в интериора и може добре да ни служи.

понеделник, 23 март 2015 г.

Добрият интериорен дизайн

Той може да направи жилището ви невероятно красиво, оригинално, удобно и само ваше. А дизайнерът ще ви помогне да постигнете хармонията и баланса, които осигуряват всичко това. Ето един пример на такъв интериор, в който цари хармония от много цветове и за всяка функция си има добре обмислено и максимално оползотворено пространство:
nadja apartment by point supreme architects is bold, bright, and fun
Снимки © yannis drakoulidis, а проектът е на  point supreme architects


Достъпни от двете страни шкафове под стълбите.

Обширно трапезарно пространство.
25 Nadja


Красива детска стая


Хаусмайстер ще направи и архитектурния проект, и интериорния дизайн на жилището ви и пълната реализация на проектите, но има и много други услуги и удобства, които ние предлагаме. Обадете се!

вторник, 17 март 2015 г.

За вашата нова баня - идеи от ISH Франкфурт

Тази седмица се проведe едно от най-големите световни изложения, посветени на баните, ISH във Франкфурт. Можеха да се видят оригинални нови решения за банята, включващи смесители и душове, които помагат за спестяване на вода, тоалетни с оригинална патентована технология, позволяваща на водния поток 100% покритие на повърхността, огромен избор от модели и разнообразие от материали, включително и розово златно покритие и много мед на всички щандове.
Kaldewei 


Модели на Идеал Стандарт
AquaBlade на Ideal Standard - 100% измиване
Duscholux - светодиоди в стъклената преграда на душ кабината и сифон в стената


CIELO серия Le Giare - ръчно изработени мивки







петък, 13 март 2015 г.

Природата в банята

Ако имате стандартната за повечето градски жилища баня без прозорец, но много ви се иска да внесете в нея настроението, което имаме, когато сме сред природата, вариантите съвсем не са малко. Най-лесното решение, разбира се, е да намерите място къде да поставите красива ваза с естествени цветя или клонки:
modern home (25)
Freshome.com
decozt.com
Но можете да използвате и истински клонки от бреза, които да допълните с тапет с подобно съдържание:
modern home (21)
modern home (22)Freshome.com
Друг вариант е да използвате фототапет, покрит със стъкло и подходящо осветление:
Colin-Wong-bathroom-2
homesandinteriorsscotland.com
Тази илюзия със сигурност ще ви създаде слънчево настроение дори в такава сива баня. А ако не сте си харесали вариант от тези тук, специалистите от Хаусмайстер ще ви помогнат да намерите вашето решение - обадете се!

сряда, 4 март 2015 г.

Дневната, в която готвим и се храним

Това е модерният модел на живот през последните години - всички заедно в едно голямо общо пространство през по-голямата част от денонощието. Затова е особено важно то да бъде добре проектирано така, че да бъде максимално удобно и уютно за всички.
modern residence (7)
freshome.com
От друга страна то показва какви са естетическите критерии и предпочитания на собствениците. А задачата на интериорния дизайнер е да им помогне да постигнат всичко това по възможно най-лесния начин - специалистите от Хаусмайстер ще ви направят предложение за проект, което се основава на вашите собствени предпочитания и изисквания, но и ще поеме голяма част от вашите задачи, за да може този проект да стане реалност.
Ако и вие харесвате стила на живот с отворени многофункционални пространства, разгледайте показаните интериори - те могат да ви послужат за вдъхновение за вашата собствена дневна с кухня и място за хранене.


 Webber + Studio, Architects
Това решение е особено подходящо и за малка площ:
lugarchic.blogspot.com
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Още полезни идеи:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...